Schaatslessen in Leiden?

Beste natuurijsschaatsers,

In deze tijd van het jaar als de temperatuur gaat zakken begint het bij veel mensen weer te kriebelen. Zullen we nu eindelijk weer eens lekker op natuurijs een baantje kunnen trekken of een tocht kunnen rijden? Als het onverwacht dan toch weer kan dan kun je, volgens het aloude gezegde, maar beter “beslagen ten ijs” komen. Bij de Warmondse IJs-en Skeelerclub, die samenwerkt met de Sassenheimse IJsclub, zijn  daar zeker mogelijkheden voor.
Je zou bijvoorbeeld mee kunnen doen met een schaats recreantengroep om je schaatsvaardigheden wat op te halen, te verbeteren of de beginselen van het schaatsen eigen te maken. Dit is nu mogelijk bij de Warmondse IJs-en Skeelerclub (WIJC) onder begeleiding van geschoolde en heel geduldige trainers op het ijs in de Schaatshal aan de Vondellaan in Leiden.
De WIJC heeft op maandag- en vrijdagavond de rondbaan van de Schaatshal Leiden speciaal daarvoor afgehuurd. Er zijn nog enkele plaatsen op die uren vrij, dus ook jij bent van harte welkom om mee te komen doen. Een keer uitproberen, voordat je een abonnement voor de rest van het seizoen neemt, kan ook. Ben je lid van de Sassenheimse IJsclub dan hoef je het eerste jaar dat je met ons mee schaatst geen lid te worden van de WIJC.

De schaatslessen in Leiden worden gegeven op:
• Maandag van 20:15 tot 21:15 uur
• Vrijdag van 18:45 tot 19:45 uur

De kosten hangen af of je junior of senior bent en bestaan uit huurkosten ijsbaan, trainingskosten en de afdracht aan de KNSB in verband met de verzekering. Vanaf maandag 12 resp. donderdag 16 december kun je meedoen. De laatste les is op maandag 27 februari dan wel donderdag 3 maart 2023.

Totaal 11 lessen op de maandag en 12 op de vrijdag voor:
• Jeugd tot en met 18 jaar: € 85,–
• Senioren vanaf 19 jaar: € 110,–
Als je interesse hebt of meer informatie wil, laat het dan even weten door een mail te sturen aan ledenadministratie@wijc.nl.