In Memoriam: Piet Vis

6 augustus 1938 – 20 juli 2020

Piet Vis was bestuurslid van de Sassenheimse IJsclub van 1963 tot 2001.
In deze periode vervulde hij de rol van voorzitter van 1977 tot 2001.

Al vrij snel na zijn aantreden als voorzitter verjongde Piet het bestuur.
Hij trok nieuwe en jongere bestuursleden aan, die zonder uitzondering, allen lange tijd bestuurslid zijn gebleven.

Hij had de kwaliteit om mensen aan de IJsclub te binden. Ook in spannende perioden voor de vereniging, zoals het verplaatsen van de ijsbaan en het realiseren van een nieuw clubgebouw.
Piet was altijd een man van het compromis, van het polderen. Veel werd op de achtergrond geregeld en altijd in het belang van de IJsclub.

Iedereen was gelijk en werd gelijk behandeld. Legendarisch is het verhaal met de borrelglaasjes in de oude schaatskeet. Na het schaatsen werd er gezellig een borreltje genomen. Een van de bestuursleden had echter een eigen glaasje, net een maatje groter als dat van de anderen. Toen Piet daar achter kwam, wierp hij dat glaasje ver weg in de bosjes.

Piet was zelf actief schaatser. Met zijn vrouw Ella reed hij graag op rondrijders, zoals dat toen werd genoemd. Zij waren beiden gek op ijs en de ijsclub. Computers waren er nog niet. En samen met Ella werden de lidmaatschapskaartjes met de hand geschreven. Daar waren zij vele avonden mee bezig, aangezien in die tijd vrijwel iedereen in het dorp lid van de IJsclub was.

Tijdens zijn voorzitterschap is de Schaats Trainingsgroep Sassenheim ontstaan, de STS, inmiddels uitgegroeid tot een serieuze speler in het schaatsen met zo’n 140 actieve leden.

In 2001 gaf hij de voorzittershamer over en werd Piet benoemd tot
ere-voorzitter van de Sassenheimse IJsclub.
Piet en Ella bleven betrokken bij het wel en wee van de IJsclub.

We zijn Piet ontzettend dankbaar voor wat hij voor de IJsclub heeft betekend.
We wensen Ella, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe.

Het bestuur.